Vanuit de gezamenlijke passie voor de Hereford is onze hobby de afgelopen jaren wat uit de hand gelopen. In 2009 is Stal Eemster opgericht waar wij ons voornamelijk bezig houden met de fokkerij en het managen van ons vleesvee op een natuurlijke wijze met een laag stress gehalte. Zo lopen de dieren voor het grootste gedeelte van het jaar buiten op de weide en blijven de kalveren tot circa zeven maanden leeftijd bij de moeder lopen. Deze werkwijze zorgt voor een goede balans tussen moederdier en kalf, en geeft ons de mogelijkheid wat dichter bij de natuur te blijven staan.
Ons ras staat bekend om het mooie gemarmerde (=SMAAK!) vlees en het rustige karakter. Na de start 9 jaar geleden staat er inmiddels een koppel imposante koeien op onze landerijen te grazen. Zij laten zich, zeker door bekenden, goed benaderen en zijn nieuwsgierig naar de mens toe.
Het gros van onze fok-koeien wordt drachtig gemaakt middels KI ic.m. Stierselectie om maat. Elke nieuwe ronde kalveren zijn wij actief bezig om onze kudde dieren fok-technisch naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast zijn onze dieren stamboek waardig en onze stal vrij van ziektes zoals IBR/BVD/leptospirose. Antibioticagebruik komt nauwelijks voor maar als het echt nodig is passen wij het wel toe. Dit is de voornaamste reden om niet biologisch te ondernemen maar het dierwelzijn lijdt hier zeker niet onder.
De boerderij bevindt zich in het buurtschap Eemster nabij Dwingeloo (Drenthe). Door middel van deze bedrijfspagina willen we onze werkwijze en ambities met betrekking tot dit ras kenbaar maken aan een grotere cirkel mensen. Een bezoek om eens kennis te maken met dit ras is dan ook altijd welkom, wel even bellen of mailen van te voren om een afspraak te maken.
Met vriendelijke groeten,
Rick en Jasmijn